Per esmorzar o berenar, feu-les i veureu el resultat!!

Ingredients:

150 ml de llet
50 gr de mantega
1 ou
75 gr de sucre
350 gr de farina de força
25 gr de llevat de forner
Ratlladura de mitja taronja
Ratlladura de mig llimó
Anís en gra (es pot triturar)
400 gr de cabell d’àngel
1 ou (per pintar)

Preparació:

Primer desfarem el llevat amb la llet tèbia, a continuació tamisarem la farina amb un colador i la posarem dins un bol on hi afegirem la llet amb el llevat, la mantega a temperatura ambient, l’ou, el sucre, l’anís, i la ratlladura de taronja i llimó.
Anirem amassant fins que aquesta massa no s’enganxi a les mans (si és necessari, afegirem una mica mes de farina).
És l’hora de treure la massa del bol i la continuarem amassat damunt del taulell de la cuina uns minuts, donant-li forma arrodonida.
A continuació posarem la massa altre cop al bol i la deixarem reposant mitja hora, tapada per que no li toqui l’aire (jo la deixo dins el forn tancat).
Passat aquest tems tallarem la massa en 5 o 6 parts i de cada part en farem 3 talls iguals, els treballarem de manera allargada per fer les trenes.
Posarem farina damunt d’on les vulguem treballar i amb un rodet de cuina aplanarem d’una en una les 3 separacions que em fet.
Les farcirem amb el cabell d’àngel les enrotllarem formant les trenes amb compte de que no ens surti el farcit.
Les posarem a la plata d’enfornar coberta amb paper de forn i les tornarem a deixar reposar fins que augmentin el doble del seu volum.
Passat aquest temps si les tenim al forn les traiem.
Les pintarem amb ou batut.
Encendrem el forn a 180 graus i quan estigui calent enfornarem les trenes uns 10/12 minuts (depenent del forn) o fins que estiguin rossetes!!
Desitjo que us agradi!!