Irresistibles !!!

Ingredients:

450 grs. de farina de força.
250 ml de llet.
La pell de 1/2 llimona.
80 grs. de sucre.
1 pessic de sal.
2 sobres de llevat liofilitzat o 25 grs. de llevat fresc.
1 ou.
50 grs. de mantega fosa.
1 litre d’oli (per fregir-les)
Pel glassejat:
3 cullerades d’aigua.
2 cullerades de mantega fosa.
5 cullerades de sucre llustre.

Preparació:

Comencem posant la pela de la taronja (sense la part blanca) a infusionar amb la llet.
Deixem entebiar.
En un vol hi posem la farina, el llevat, l’ou lleugerament batut, el sucre, la sal, la mantega i per últim la llet.
Barregem una estona, que quedi ben barrejat.
Posem aquesta massa a reposar en un lloc que no li toqui l’aire (com ara dins el forn, apagat, és clar!)
Deixem reposar fins que dobli el seu volum (depèn de la temperatura, tardarà mes o menys, unes 3-4 hores) No tingueu pressa !!
Passat aquest temps, espolsem farina damunt el taulell de cuina i estirem la massa amb un rodet, ha de quedar d’1cm. i mig.
Tallem amb un motlle rodó, jo les he fet amb un de 8 cm. però amb un de més gran quedarien millor.
El forat del mig el tallem amb un de més petit.
Posem les rodones damunt una plata del forn folrada de paper.
I tornem a deixar reposar fins que doblin el seu volum (unes 2 hores més)
He llegit un consell que va molt bé, tallar el paper per posar cada rodona damunt i llavors quant han augmentat per no tocar-les (doncs s’abaixen) coure-les amb el paper (sols el moment de tirar-les al oli).
Coure amb força oli.
Quan estiguin cuites, les posarem damunt de paper absorbent.
Deixem-les refredar.
Ara és el moment del glassejat. (Ho barregem, baten una bona estona)
Les posem damunt una reixa i les pintem amb aquest glassejat amb l’ajuda d’un pinzell
Desitjo que us agradi!!