Us convido a que feu aquesta recepta!!

Per un dia especial, una celebració, per la festa major…!
Encara que sigui un “simple” pollastre us asseguro que quedareu sorpresos.

Ingredients per a 4/6 persones:

Un pollastre de bona qualitat o de corral (el podeu comprar farcit, o farcir-lo vosaltres).
3 cebes mitjanes.
4 alls.
2 tomates madures.
1 o 2 pastanagues.
Una rama d’api.
100 ml. de vi blanc.
250 ml. de brou de carn o de verdures.
Oli d’oliva, sal, pebre, farigola, llorer…
Si el farcim nosaltres,també necessitem:
Pebrot escalivat roig.
3 llesques de formatge
4 o 5 tires de cansalada fumada.
Aquesta és una recomanació, però es pot farcir del que vulgueu!!

Preparació:

En primer lloc si volem farcir el pollastre nosaltres, començarem a tallar-lo per l’esquena fent un tall amb el ganivet de dalt a baix, i amb paciència anem buscant i traient els ossos, amb compte de no foradar la pell.
Quant el tinguem desossat el posem pla sobre el taulell de la cuina amb la pell sota.
Repartim la carn del pollastre equitativament, i hi posem sal, pebre i farigola (timó)
A continuació tallem el pebrot a tires i les posem damunt ben repartides, també la cansalada i el formatge.
I ara ve la part mes difícil pels que no ho heu fet mai!!
Jo us aconsello que tingueu preparats uns quants fils d’aquests de lligar aliments, tallats d’uns 40 cm.
Enrotllem el pollastre procurant que no marxi el farcit i quant el tinguem enrotllat l’anem lligant amb els fils deixant una distància d’un dit aproximadament, i amb paciència l’anem enrotllant!!!
Fàcil, oi?
Doncs ara a coure’l .
El posem damunt d’una plata del forn amb un raig d’oli a i cap dins al forn, prèviament escalfat a 200 graus.
De tan en tan li donem la volta per daurar-lo de tots els costats.
Passada mitja hora, hi posem les verdures a trossos i el llorer.
Quant vegem que esta mig cuit, hi posem el vi, i passats 15 minuts hi posem el brou.
I deixem coure de mig hora a 1 hora més (dependrà del forn) i de lo gros que sigui el pollastre.
Ha de quedar ben cuit!!
Ara passarem les verdures i el suc per un colador xinès (en reservarem alguna per decorar el plat).
Quant estigui fred el pollastre (ben fred) millor un dia per l’altre, el tallem a rodanxes, el posem a una plata fonda i hi tirem el suc per damunt. Ho podem escalfar en una cassola abans de servir-lo .
Podem acompanyar amb bolets, prunes, patates…
Desitjo que us agradi!!