Ja tenim la caloreta aquí, i els plats calents queden endarrere!!
Aquest plat que us proposaré fa uns anys que mel va passar una bona i excel·lent cuinera, l’Araceli.
Sempre l’he fet en celebracions importants, queda molt bé i molt bo!
Som-hi doncs!!

Ingredients per 5-6 persones:
3 albergínies
1 carabassó petit
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot roig
1 tomata madura
50 g. de pernil dolç
1 llauna petita de tonyina
50 ml de crema de llet
1 paquet de pa de motlle sense crosta d’uns 500 g.
Maionesa
Salmó fumat per cobrir el pastís
sa, oli, pebre.

Preparació:
En primer lloc farem una samfaina amb 1 albergínia, el carabassó, la ceba, els pebrots i la tomata (pels que no l’heu fet mai, és tallar les verdures a trossets petits i coure-les amb oli d’oliva)
Quant ho tinguem ben cuit ho triturem amb la llauna de tonyina i ho reservem
Ara escalivarem les altres 2 albergínies, quant les tinguem pelades i fredes les triturem amb el pernil dolç, la crema de llet sal, oli i una mica de pebre. Reservem.
Ara és el moment de folrar amb paper film un motlle que tingui laterals, hi col·loquem una primera capa de pa de motlle ben “juntetes “damunt i posem la crema de la samfaina a continuació una altra capa de pa de motlle i damunt la crema de l’albergínia escalivada ven repartida i per últim una altra capa del pa
Ho tapem amb paper de film i ho posem a la nevera amb un “pes” damunt perquè quedi ven premsat (mínim 4 hores).
En desemmotllar-lo li donem la volta i el cobrim de maionesa i salmó (tal com veieu a la fotografia).
Decoreu al vostre gust!!! Desitjo que el feu i que us agradi!!!