Un pastís que ens pot servir per algun aniversari!

Ingredients:

Pel pa de pessic:
4 ous
100 grs. de sucre.
100 grs. de farina
1 cullerada (de postres) de llevat
Per banyar el pa de pessic:
90 grs de sucre
60 grs. d’aigua.
Per la gema:
115 grs. de sucre
25 ml.d’aigua.
3 ous
20 grs de mantega
Per omplir el pastis:
600 ml. de nata
90 grs. de sucre.

Preparació.

Per a la preparació del pa de pessic:
Separem els rovells de les clares.
Muntem les clares a punt de neu amb una mica de sal.
Un cop mig muntades hi afegim el sucre i els rovells i seguim baten. A poc a poc incorporem la farina tamisada amb el llevat, aquest cop ho farem amb una espàtula amb moviments envolvents fins que ho tinguem tot ben integrat.
Posem un paper de forn sobre una safata i l’untem amb una mica de mantega.
Estenem la mescla per sobre del paper i l’introduïm al forn durant uns 8 -10 minuts (depen del forn) a 170 graus.
Desemmotllem i reservem
Pel bany del pa de pessic:
Millor fer-lo abans per tenir-lo fred.
Posem el sucre i l’aigua a bullir uns minuts.
Deixem refredar i reservem.
Per la gema pastissera:
Millor fer-la el dia abans del pa de pessic.
Primer escalfem el sucre amb l’aigua (reservem).
Batem els ous en un bol i hi anem tirant la barreja anterior (s’ha de tirar el calet sobre el fred, si ho fèssim al reves es couria l’ou).
Un cop ben integrat tot ho colem.
Un cop colat ho tornem al foc, ara ben baix. Ho remenem bé, hi afegim la mantega i anem remenant sense parar fins que la crema estigui ben lligada, uns 7 o 8 minuts.
Deixem la gema dins un bol de vidre i tapada amb paper film a la nevera.
Muntatge del pastís:
Agafem el pa de pessic i el tallem amb 2 rectangles iguals.
Pintem amb el bany la part de sota.
Muntem la nata amb el sucre.
Posem la nata damunt el pa de pessic fins a omplir la altura desitjada.
Ho allisem una mica.
Posem l’altra capa de pa de pessic damunt la nata.
A continuació posem la gema damunt i allisem bé.
Posem el pastís al congelador, un cop congelat podrem tallar les vores per polir-lo. Per últim posar a la nevera fins a l’hora de servir .
Decoreu al vostre gust!!
Desitjo que us agradi!!