Setembre, temps d’ametlles, avellanes, nous, pistatxos…
Fem un pastís amb aquests ingredients?
Som-hi !!!

Ingredients:

per a la massa brisè:
200 gr de farina
100 gr de mantega
1 rovell d’ou
35 ml d’aigua
1 pesic de sal

Mig litre de crema catalana:

Mig litre de llet
125 gr de sucre
40 gr de “maicena”
3 rovells d’ou
La pela d’un llimo,i 1 basto de canyella

Fruits secs per decorar (al vostre gust)

Preparació:

Començarem posant la farina dins un bol amb la sal,  la mantega (que no sigui recent treta de la nevera) i el rovell.
Remenem amb les mans (només el necessari perquè es barregi).
Incorporem l’aigua poc a poc, fer una bola i tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera mitja hora.
Passat aquest temps, posem farina damunt el taulell de la cuina i estenem amb un rodet la massa (ha de quedar tot lo fina que puguem, el just perquè no es trenqui).
Encenem el forn a 200 graus.
Preparem un motlle desmuntable baix, d’uns 25 cm.
El suquem de mantega i l’espolsem de farina.
Enrotllem la massa al rodet amb compte i la posem damunt del motlle i poc a poc l’arreglem perquè quedi ben adherida a les vores. Passem el rodet per damunt i traiem la massa que sobra i, seguidament, punxem la base.
Ara posem un full de paper de forn damunt, cobrint la massa, i l’omplim de cigrons secs o llenties (és perquè no pugi la massa).
Ho posem al forn i baixem la temperatura a 190 graus, uns 15 minuts.
Passat aquest temps, traurem la massa del forn i traurem el paper de forn i les llegums i ho  tornem a posar al forn uns 10 minuts mes o fins que estigui “rosseta”.
Quant estigui cuita la deixem refredar damunt una reixeta.
Ara es el moment d’omplir-la de crema catalana (jo l’he feta el dia abans).
Posem a bullir la llet (en deixem 100ml per desfer la maicena i els rovells) amb la pela de llimó i el bastó de canyella, quan comenci a bullir tirem el sucre, i fora del foc traurem la pela de llimo i la canyella i hi afegim la maicena desfeta amb la mica de llet i els rovells, remenem bé i ho tornem a posar al foc fins que espesi.

I ara es el moment de decorar amb els fruits secs, els posem damunt la crema (al vostre gust).
Per donar brillantor:
Fer un almívar amb 100gr de sucre i 100ml d’aigua i 2 fulls de gelatina (deixar refredar i pintar per damunt.)

Desitjo que us agradi!!