Si us agrada la llimona, proveu-la de fer per postres un dia de festa o per un aniversari !!

Ingredients per un motlle de 26 cm:

Per la base:
60 gr de mantega
200 gr de galetes “maries”
Per al farcit:
250 ml de crema de llet
100 ml de suc de llimo
9 fulls de gelatina o 1 sobre i 1/2 de gelatina amb pols
150 gr de sucre
3 ous
1 pessic de sal
1 sobre de gelatina de llimó en pols

Preparació:

Preparem la base:
Desfarem la mantega al microones i la barregem amb les maries triturades i aquesta pasta la posem al fons del motlle i amb una cullera anem pressionant perquè quedi uniforme i seguidament, la reservem a la nevera.
Comencem la mousse:
Posarem a hidratar la gelatina tal com indica el fabricant, a continuació posem  al foc el suc de la llimona, quan arrenqui a bullir la treu-rem del foc i hi posarem els fulls de la gelatina escorreguts.
Separarem les clares dels rovells, muntarem les clares amb la sal i 2 o 3 gotes de llimó i les reservarem.
A continuació muntarem la crema de llet (nata) i la reservarem.
Batrem els rovells amb el sucre fins formar una crema, i també ho reservem.
Ara es el moment de ajuntar-ho tot molt poc a poc si volem que ens quedi una mousse ben esponjosa:
Primer barrejarem el suc de la llimona (que procurarem que estigui tebi) amb la nata. A continuació, hi afegirem la crema del rovells amb el sucre (aquesta acció la farem amb moviments suaus amb un batedor de mà o una “llengua” de cuina).
I finalment hi posarem les clares muntades ben poc a poc, i també amb molt de compte perquè no s’abaixi la mousse.
Finalment ho posem tot al motlle i quan estigui cuallat el pastís (ho deixem reposar tota una nit) preparem la gelatina de llimó que està a continuació:
Per fer la part gelatinosa del damunt:
Preparem la gelatina de llimó en pols dissolvent el contingut del paquet amb 1/4 de litre d’aigua bullint, tal com indica el fabricant. Escampem per damunt i ho posem unes hores més a la nevera.
Desitjo que us agradi!!