Ingredients:

Una tartaleta de massa “quebrada” d’uns 26 cm de diàmetre.
Crema catalana
Fruita del temps o la que es vulgui
Gelatina en pols

Preparació:

Podeu comprar la tartaleta  o fer-la vosaltres, jo us explico com la faig, ja que és molt fàcil de fer i molt bona.
Per fer-la, necessitareu:
200 gr de farina de rebosteria
90 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
1 culleradeta de sucre
1 pesic de sal
Heu d’intentar treballar poc aquesta massa amb els dits, i un cop els ingredients ben barrejats, deixar-la reposar embolcallada amb paper film almenys mig hora a la nevera.
Passat aquest temps posar la massa damunt de paper de forn i amb un rodet aplanar-ho i posar-la a un motlle rodó, que prèviament haurem sucat amb mantega. Passarem el rodet per damunt per treure el que sobra i amb els dits apretarem les vores perquè quedi el voltant ben adherit al motlle. Finalment, punxar amb una forquilla el fons i posar-la a coure a 180 graus durant 15 minuts.
Per fer la crema necessitarem:
Mig litre de llet
3 rovells d’ou
100 gr de sucre
20 gr de blat de moro (tipo Maizena)
Canyella en rama i pela de llimona.
En una olleta posarem a bullir 2/3 parts de la llet, afegirem la pela de llimona (cal evitar la part blanca) i mig bastó de canyella i ho escalfem fins que arrenqui el bull. En un bol apart, barregem els 3 rovells amb el sucre ,afegirem la part de la llet que no hem escalfat i es també el moment de posar la “Maizena”. Remenen bé, retirarem la pela de llimona i la canyella de la llet calenta amb l’ajut d’un colador, i seguidament, incorporem la barreja a la llet calenta.
Tornem a posar la olleta al foc i no deixeu de remenar fins que espesseixi.
Deixeu que s’arrofredi una mica i ompliu la massa que hem preparat, deixant espai per poder posar la fruita. Finalment, ho cobrirem amb una capa de gelatina.
Per fer la gelatina, seguiu les instruccions del fabricant.
Desitjo que us agradi!!