Aprofitem el producte de temporada!!
Al camp i el mercat ja hi ha els primers espinacs, tendres i gustosos!
Amb espinacs es poden fer infinitats de receptes.
Avui que he passat per l’hort del meu germà i n’he cullit un bon grapat i m’he decidit a fer aquesta recepta típica de la Quaresma.

Ingredients:

1 kg d’espinacs (també poden ser congelats)
Panses i pinyons ( al vostre gust )
Oli i sal

Per la massa:

250 g de farina de força
25 g de sucre
50 g d’oli d’oliva
125 ml d’aigua tèbia
10 g de llevat fresc
1 cullereta de sal (de les de postres)

Preparació:

Primer rentem bé els espinacs (si són frescos) i els posem a escórrer.
Posem una paella al foc amb oli d’oliva, i courem els espinacs i quan estiguin gairebé cuits i posem les panses i pinyons (opcional) i ho deixem refredar
Ara fem la sama, posem en un vol la farina, la sal, el sucre, l’oli, i per últim l’aigua que hi haurem desfet prèviament el llevat.
Ho remenem fins que quedi ben integrat i ho deixem reposar al mateix vol 10 minuts tapat.
Aquesta acció la repetirem 3 vegades, o sigui que el repòs total serà de 30 minuts.
Passat aquest temps fem particions d’uns 80 grams i formem unes “boles”(si cal, hi podem afegir més farina, tot i que no massa!!, sols perquè no s’enganxi la massa a les mans).
Deixem reposar altre cop mitja hora.
Ara és el moment d’estirar cada “bola” amb un rodet de cuina, formem un cercle i farcim dels espinacs que ja tenim cuits.
Ara tanquem el panadó en forma de mitja lluna i plegar les vores amb petits pessics,
Escalfar el forn a 200 graus. Els posem damunt una plata amb paper de forn i coure’ls uns 12-15 minuts (dependrà del forn)
En treure’ls del forn sucar-los pel damunt amb oli d’oliva.
Es poden menjar tant freds com calents.
Desitjo que us agradi!!!!