Aquesta recepta l’he tret del llibre de la thermomix però fent les meves aportacions!

Ingredients per la massa :

50 g. d’oli d’oliva
50 g. de llet
50 g. de vi blanc
90 g. de mantega de bona qualitat
1 ou
30 g. de llevat fresc
450 g. de farina (aproximadament)
10 g. de sal
1 pessic d’herbes provençals o orenga
1 ou per pintar

Pel farcit:

1 pebrot verd italià (100 g)
1 pebrot vermell (150 g)
1 ceba grossa
2 grans d’all
1 pot de tomata triturada ( si pot ser de casa millor)
250 g de tonyina amb oli
2 ous durs
sal, pebre, oli

Preparació:

En primer lloc fem la massa: posem dins un bol la farina, la sal, l’oli, el vi blanc, les herbes de Provença o l’orenga, l’ou lleugerament batut i per últim afegim una mescla del llevat amb la llet tèbia que hem fet prèviament i ho afegim.
Pastar-ho tot ben pastat i fer una bola.
La deixem reposar tapada, almenys 1 hora o fins que multipliqui per dos el seu propi volum.
Mentrestant, podem fer el farcit: posem a coure la ceba, l’all,i els pebrots tot tallat ben petit i quan estigui quasi bé cuit hi afegim la tomata, i ho deixem coure uns minuts.
Quant estigui cuit i fora del foc hi afegim la tonyina escorreguda d’oli i esmicolada.
A part hem bullit els ous i els fem també a talls petits, els incorporem al farcit.
Quan tinguem la massa reposada, la partim en dos meitats i estirem cada meitat entre 2 fulls de paper film, i ho aplastem per deixar-ho tot lo prim que puguem.
Posem la primera part damunt de paper de forn i hi afegim per damunt el farcit. A continuació ho tapem amb l’altra part i fem uns plegs per tot el voltant, com es veu a la fotografia.
De la massa que sobra del voltant (ja que ho hem d’aprofitar tot) l’estirem i fem les fulles o la decoració que vulgueu, i ho posem damunt.
Pintem tota la panada per damunt amb ou batut i enfornem 30 minuts a 200 graus (tot i que dependrà del forn).
Desitjo que us agradi!!!