Som en temps de quaresma i el bacallà és present a moltes taules i de moltes maneres.

Aquesta recepta ens la feia la mama quan érem petits, i jo la continuo fent perquè m’agrada i si encara fa fred es molt reconfortant, això si , us ha d’agradar el bacallà!!

Ingredients per 3/4 persones:

Entre 5 i 6 talls de bacallà de la part mes prima (ventresca).
4 grans d’all.
200 gr de cigrons.
2 patates mitjanes.
100 gr d’arròs.
100 gr de fideus del número 2.
1 ou per persona.
Oli,julivert (sal, no en cal)

Preparació:

Posem oli dins d’una olla alta, i hi courem el bacallà sense dessalar (com es tracta de bacallà prim, la mateixa cocció el dessalarà).
Quant estigui quasi bé cuit, hi posem els alls sense pelar.
Deixem enrossir i a continuació, hi posem unes rametes de julivert seguides d’uns 2 litres d’aigua i baixem el foc al mínim.
Al cap d’un hora aproximadament, afegim els cigrons cuits i escorreguts.
Als 10 minuts, hi posem les patates “esqueixades” a bocins.
Deixem coure un 10 minuts més.
Pugem una mica el foc, i si cal, afegim aigua (doncs ha de ser “caldoseta”).
A continuació hi posem l’arròs i 5 minuts més tard, hi posem els fideus.
I per últim hi anem posant els ous un per un, esclafats damunt de tot.
Deixem coure els ous.
Sempre tindrem en compte que no hi falti aigua.
Desitjo que us agradi!!