Hola estimats seguidors/res del meu blog. Després d’un temps sense publicar res, aquí em teniu de nou.
Em costa molt posar-me a escriure una recepta (i això que en tinc moltes) principalment per falta de temps, perquè per sort de feina no me’n falta.
Doncs a la recepta no?
Aquesta la dedico a un bon professional de la pastisseria que he conegut per Instagram i a part de ser un magnífic professional ho és més com a persona
Per tu Xavi Corral que sense els teus consells desinteressats no podria fer aquests pastissos tan bons i bonics.

Ingredients per 6 persones:

per la mousse:
1/2 kg. de mató de bona qualitat
125 g de llet
60 gr. de crema de llet
100 gr de mel
2 i 1/2 de fulls de gelatina
i 350 ml de crema de llet (nata)

Per la cobertura:

400 ml. d’infusió de te macha o te verd amb menta
60 gr. de sucre
4 làmines de gelatina
unes gotes de colorant verd amb gel alimentari.

Preparació

Començarem triturant el mató i la llet amb el batedor elèctric (reservem).
A continuació posem a hidratar amb aigua freda les 2 fulles i mitja de gelatina.
Seguidament escalfarem els 60 ml de crema de llet amb la mel, remenem perquè es desfaci bé la mel, abans que arribi a bullir ho treurem del foc i incorporem els fulls de gelatina ben escorreguts (reservem).
Ara muntem els 350 ml de crema de llet, tot i que no la muntarem del tot, que ens quedi semi muntada.
I ara és el moment d’ajuntar-ho tot, amb molt de conte, suaument, fins que quedi ben barrejat
Ho posem dins un motlle bonic o amb molles individuals, jo com veieu a la fotografia ho he posat amb aquest de fer flams.
Ho posem al congelador unes 3-4 hores.
Fem la cobertura: infusionem 6 bossetes de te macha amb 400 ml d’aigua i si no en trobeu, també es pot fer amb te verd mentolat, el deixem infusionar uns minuts.
Hidratem els altres 4 fulls de gelatina amb aigua freda durant uns minuts, els escorrem i els posem dins el líquid que haurem colat de la infusió, ha d’estar calent perquè es desfaci la gelatina.
Hi afegim el sucre i el colorant.
Ara és el moment de treure del congelador la mousse, girem el motlle de cap per avall damunt d’una reixeta, aquesta ha d’estar dins un recipient que pugui arreplegar el líquid (com ara una plata del forn)
Jo primer per poder desmotllar-ho bé, he tirat damunt del motlle (que és metàl·lic) aigua calenta i le pogut treure molt bé.
Si teniu motlles de silicona és desemmotllen millor.
Ja tenim la mousse damunt la reixeta i ara és el moment de banyar-la amb la cobertura que hem fet, aquesta ha d’estar a 20/25 graus (si no teniu termòmetre per saber la temperatura) cal que us fixeu que ha de tenir una textura com un almívar.
Banyem la mousse que estarà congelada, una vegada el líquid que haurà caigut a la plata el tornem a escalfar uns segons i fem un altre bany perquè quedi ben cobert tot.
Decoreu al vostre gust, jo he desfet xocolata blanca i he fet aquestes ratlles.
Desitjo que us animeu a fer-lo, encara que sembli complicat no ho és gens!!!
Fins a una altra, que espero que sigui aviat!!