Un plat per fer un dia de festa!!

Ingredients per 4 persones:

800 grs. de bacallà
2 cebes
1 tomata
6 alls (2 pel sofregit, 2 per les mandonguilles i 2 per la picada)
Julivert
2 ous
Molla de pa
Farina, oli, sal, pebre, safrà
150 ml de llet
4 carxofes
100gr de pèsols
1 litre de brou de peix
Ametlles i avellanes

Preparació:

El dia abans posem el bacallà en remull.
Canviem l’aigua 3 o 4 vegades per dessalar-lo.
Començarem escaldant (posant-lo en aigua bullint) el bacallà 2 o 3 minuts, l’escorrem i l’esmicolem.
El posem dins un bol amb els ous, el julivert, 2 alls tallats petits i la molla de pa sucada amb la llet.
Ho barregem be i ho posem a la nevera.
Mentre tant fem el sofregit posant oli d’oliva a la cassola, i hi afegim la ceba, 2 alls tallat molt petit i ho deixem coure 10 minuts.
Ratllem la tomata i l’afegim, deixem coure uns 10 minuts més, posem el brou de peix i ho posem a foc suau.
Ara és el moment de fer les mandonguilles.
Les enfarinem i les coiem amb força oli.
Les posem a la cassola.
Al mateix oli courem les carxofes a bocins, posem-les també a la cassola.
Fem una picada amb 2 alls passats per la paella, julivert, 7 o 8 ametlles i 5 o 6 avellanes i ho posem a la cassola junt amb els fils de safrà.
Com que em enfarinat les mandonguilles, si convé hi afegim més brou.
Coure tot junt 5-10 minuts a foc suau.
Servir calent!
Desitjo que us agradi!!