He provat de fer una focaccia mes d’una vegada, però com aquesta de tant bona i esponjosa no n’havia sortit cap d’igual.

Recepta del llibre PANES CREATIVOS del mestre pastisser Daniel Jordà.

Ingredients:

500 gr de farina de força
40 gr de mantega a temperatura ambient
15 gr de llevat fresc
350 gr d’aigua a temperatura ambient
35 gr d’oli d’oliva
1 pessic de sal
Un pessic d’herbes provençals
1 ceba grossa
5 o 6 tomates xerri
Olives negres de l’Aragó i verdes

Preparació:

Posem dins un bol la farina amb la sal, ho barregem bé, a continuació hi posem la mantega, l’oli, les herbes de Provença i per últim l’aigua on hi haurem desfet el llevat.
Ens suquem les mans d’oli.
Remenem uns 20 segons (això vol dir poca estona).
Posem un rajolí d’oli damunt el taulell de cuina i hi posem la massa, i ho deixem reposar 10 minuts.
Passat aquest temps, estirarem una mica la massa i farem l’acció de plegar-la sobre si mateixa formant una bola, deixant-la reposar 10 minuts més.
Repetir per tercera vegada el mateix i tornar a deixar reposar 10 minuts més.
En total l’hem deixat reposar mitja hora.
Passat aquest temps folrem una plata del forn d’uns 20 x 50 cm amb paper de forn i hi posarem la massa damunt. Amb els dits estirem-la poc a poc cap a les vores, deixant-la reposar fins que multipliqui el seu volum per dos (1 hora aproximadament, tot i que dependrà de la temperatura ambient).
Pre-escalfem el forn a 250 graus.
Per últim, introduirem els dits a la massa i posarem el farcit que vulguem (ceba mig cuita, tomates xerri, olives negres, verdes etc.)
La posem al forn uns 12-15 minuts (dependrà del forn).
Deixem refredar, i a gaudir!!!
Feu-la, sembla difícil però no ho és!!
Desitjo que us agradi!!