Continuem amb els plats de sempre, que amb el fred venen molt de gust !!

Ingredients per 4 persones:

500 gr. de faves desgranades
300 gr. de costella de porc a bocins petits
150 gr de llonganissa de bona qualitat
150 gr. de botifarra negra de bona qualitat
150 gr de cansalada virada seca
1 ceba tendra grosseta
2 alls tendres
1 ramet de menta
1 fulla de llorer
100 ml de vi negre
2 carxofes tallades a quarts
250 ml de brou de verdures o aigua
Oli, sal i pebre

Preparació:

En una cassola (preferentment de fang) hi posem l’oli i la costella. Quan estigui mig cuita hi fiquem la llonganissa tallada també a talls petits, i a continuació hi posem la cansalada virada i ho deixem rossejar tot junt.
Tot seguit hi posem les faves, la ceba tallada per la meitat, els alls tendres, les carxofes, la fulla de llorer, el ramet de menta i el vi negre, per aquest ordre.
Al cap de 3-4 minuts hi posem el brou de verdures o l’aigua, salpebrem, baixem el foc al mínim i ho tapem.
Un truc: jo sempre poso un plat amb aigua entre la cassola i la tapa (a casa sempre ho havia vist així), i si cal afegir aigua, li poso la d’aquest plat.
Deixem coure almenys 1 hora, tot i que aneu vigilant la textura de les faves doncs depenent de lo grosses que siguin tardaran mes o menys a fer-se.
Quant falti uns 10 minuts perquè estigui cuit, afegirem la botifarra negra a bocins.
Consell: si les feu un dia per l’altre son el doble de bones!!
Desitjo que us agradi!!