Per avui i pels dies que fa molt fred, una crema de xampinyons (que els trobem tot l’any) ens va de meravella , fàcil de fer, nutritiva i calenteta per retornar-nos del fred!!

També la podem fer amb altres bolets que aquest any n’hi ha en abundància!!

Ingredients per 4-5 persones:

400 gr de xampinyons
Mig porro
1 bric de nata de 200 ml per cuinar
1 patata
Mig litre de brou de verdures
Oli, sal i pebre

Preparació

Prèviament a la recepta, hem de preparar un bon brou de verdures, de les que vulgueu o el que ens ha quedat del dia que fem verdura (A casa nostra, els dilluns, així que no el llenceu mai).

Jo l’he fet amb mig porro, una patata, una rameta d’api, una pastanaga, una fulla de col, una xirivia, una tomata i un os de vedella.

Començarem posant oli a una cassola, sofregirem el porro tallat ben petit i els xampinyons també tallats (En reservarem dos per fer làmines per decorar el plat), ho salarem i courem durant uns 7-10 minuts a foc suau.
Llavors afegirem el brou de les verdures i la patata i ho courem uns 10 minuts més.
En aquest moment, afegirem la crema de llet (nata per cuinar). Tot seguit ho haurem de triturar, posant un polsim de pebre. Emplatarem la crema, tot decorant-la amb les lamines del xampinyons que haurem cuit!!
Desitjo que us agradi!!