Som al mes de juny, temps de revetlles!!!
He provat de fer diferent tipus de receptes, i aquesta és la que m’agrada més!!
Desitjo que us animeu a fer-la!!

Ingredients per una coca de mig quilo:

Massa mare:
70 gr. de farina de força.
40 gr. d’aigua tèbia.
15 gr. de llevat (de pastisseria).

Per la coca:
250 gr. de farina de força.
60 gr. de sucre.
2 ous.
40 gr. de mantega.
Ratlladura de mitja llimona.
40 ml. de llet.
5 gr. de sal.
10 gr. de llevat (de pastisseria)

Per decorar:
Crema catalana.
Cabell d’àngel.
Fruita confitada.
Pinyons o ametlla
Sucre.
Anis (opcional)

Preparació:

Començarem posant en un recipient l’aigua tèbia i desfem els 15 gr. de llevat.
A continuació incorporem els 70 gr. de la farina de força (tamisada).
Ho deixem reposar tapat, mentre tant fem l’altra massa.
En un altre bol posem la farina (tamisada), el sucre, la sal ,la ratlladura de llimó, la llet i els ous (batuts).
Ho amassem ben amassat.
Incorporem la mantega (a temperatura ambient, tova). Ara incorporem la massa mare, que haurà multiplicat per dos el seu volum.
I per últim el llevat (esmicolat).
Tornem a amassar Ben amassat i deixem reposar-ho (tapat) fins que torni a multiplicar per dos el seu volum. Jo ho poso dins el forn perquè no hi toqui la corrent d’aire.
Quant vegem que ha fermentat, posarem unes gotes d’oli damunt el taulell de la cuina i hi posarem la massa damunt, l’estirem amb un rodet de cuina donant la forma que vulguem,pintem amb ou batut i decorem amb fruita, crema o cabell d’àngel. Ho acabem posant pinyons o ametlla a bocins i la tornem a deixar reposar fins que torni a augmentar de volum.
Pre-escalfem el forn a 250 graus.
Al moment de posar la coca hi posem sucre pel damunt i baixem el forn a 200 graus.
Enfornem uns 20 minuts (depenent del forn)
Quan la traguem del forn, li tirem una mica d’anís per damunt (opcional).

Desitjo que us agradi!!