És temps de cireres!!
Als pobles gairebé tothom tenim cirerers plantats, i si no sempre hi ha algú que te’n regala!!
Aquest any els que va plantar el meu germà Juli en tenen poques (perquè encara són joves), però ahir els meus veïns el Joan i la Leonor ens en van regalar una caixa, i mira per on he decidit entre altres coses fer aquesta coca!!

Ingredients:

Per la massa mare:
70 g. de farina de força
40 ml. d’aigua tèbia
15 g. de llevat fresc.

A part:

1/2 kg. de cireres
300 g. de farina de força
60 g. de sucre
2 ous
40 ml. de llet
40 g. de mantega
ratlladura de mitja llimona
5 g. de sal
10 g. de llevat fresc

Preparació:

Començarem posant en un recipient l’aigua tèbia i desfem els 15 g. de llevat.
A continuació incorporem els 70 g. de farina i barregem formant una bola i ho deixem reposar tapat fins que dobli el seu propi volum
En un altre bol i posem la farina, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona la llet a temperatura ambient on hi desfem el llevat i els ous (lleugerament batuts)
Ho pastem ben pastat.
Incorporem la mantega(a temperatura ambient, tova)
A continuació incorporem la massa mare.
Tornem a amassar ben amassat (si teniu amassadora millor) i si no a mà, una bona estona.
Deixem reposar tapat amb un drap fins que torni a multiplicar per dos el seu volum, jo ho poso dins del forn (apagat) perquè no hi toqui l’aire.
Quan vegem que ha fermentat, posarem unes gotes d’oli damunt el taulell de la cuina i hi posarem la massa damunt la partim amb dos, estirem amb un rodet de cuina una part i damunt hi posem les cireres sense pinyol (en deixem unes quantes per decorar), i ho tapem amb l’altra part que també haurem estirat.
Tanquem bé les vores i ho decorem amb les cireres que havíem reservat, deixem reposar altre cop.(almenys una hora).
Encenem el forn a 200 graus, quan estigui calent hi posem la coca, pel damunt hi posarem força sucre.
Uns 25/30 minuts (dependrà del forn).
Desitjo que us agradi!!!