Ingredients per a 6 persones

1 kg de xipirons
3 cebes mitjanes
3 alls
1 fulla de llorer
1 tomata
100 ml de vi blanc
1/2 kg de patates
1 kg de musclos
Una picada que farem amb:
8 ametlles torrades
8 avellanes
2 alls fregits
1 llesca de pa fregit
 Julivert
Oli, sal, pebre i uns filets de safrà

Preparació:

Netejar els xipirons (si no ho ha fet la peixatera). Posarem al foc una cassola amb oli d’oliva, tallarem les cebes i els alls i hi ficarem també la fulla de llorer, salpebrem, i deixem coure uns 10 minuts a foc suau.

Un cop passats els 10 minuts, afegirem els xipirons tallats a bocins mitjans. Al cap d’una estona veureu que a la cassola hi haurà un excés de suc, causat per la cocció dels xipirons. Deixarem que redueixi aquest suquet, i al cap d’uns pocs minuts serà moment de posar-hi el vi blanc. Cinc minuts més tard,  ratllarem la tomata i li afegirem.

En una paella a part, courem las patates tallades a bocins irregulars. Quan estiguin quasi cuites, afegir-les a la cassola, i deixar-ho coure uns cinc minuts més, a foc mitjà. Remenant i vigilant que no s’enganxi al fons de la cassola, és el moment de posar-hi la picada i el safrà, a més dels musclos que prèviament haurem fet bullir per què s’obrin. Només queda emplatar!
Desitjo que us agradi!!