A les terres de Lleida ens agraden molt els caragols i el fem de moltes maneres i gustos .

A veure si us agraden aquest!!

Ingredients per 5-6 persones.

1 kg. de caragols.
400 grs. de costella de porc.
250 grs. de llonganissa de bona qualitat.
150 grs. de cansalada viada seca.
250 grs de botifarra negra (de bona qualitat)
2 cebes mitjanes.
2 o 3 alls.
1 pebrot verd Italia.
1/2 pebrot roig.
4 tomates madures.
250 cl. de vi blanc.
Oli d’oliva, sal pebre negre, bitxo, romer, farigola i llorer.

Preparació:

Rentem bé els caragols, els posem dins d’un olla amb aigua freda i a foc fluix, que es vagin escalfan poc a poc.
Quant comencin a sortir de les seves closques, posem el foc fort de cop per “espantar-los”.
Hi posem un bon grapat de sal, una rameta de farigola ,una de romer i dos fulles de llorer, i els deixem bullir uns 30-40 minuts.
En una cassola a part, posem oli i a foc moderat courem la costella uns 10 minuts, afegirem la cansalada i la llonganissa tallades a bocins i ho deixem enrossir.
Quant estigui rosset, ho traurem de la cassola i ho reservem.
Amb el mateix oli courem la ceba i els alls tallats molt fins uns 10  minuts.
Afegim els pebrots roig i verd a bocins petits.
A continuació hi posem les tomates rallades i quant veiem que està ben cuit, hi afegim els talls ( costella, cansalada, etc. ) i el vi blanc.
Seguidament hi posem els caragols, rectifiquem de sal i pebre i també una mica de “bitxo”.
I per últim, la botifarra negra a bocins.
Deixem coure uns 5 minuts més.
Si veiem que es queda sense suc, es pot afegir una mica de brou de verdures o aigua calenta .
Servir calentet!!
Desitjo que us agradi!!