Amb les parts mes “pobres” del corder (coll, pit, braons) podem fer un bon plat calent, ara que sembla que torna el fred.
Us deixo la recepta que vaig fer ahir per dinar i que ens va agradar molt, a part dels records de quan era carnissera!!

Ingredients per 4 persones:

1 coll de corder
1/2 porros
1 ceba grossa
1 pastanaga
2 tomates madures
1/2 pebrots vermells
2 patates
2 carxofes
150 ml. de vi blanc
300 ml de brou
Unes rametes d’herbes (timó, romer, llorer, julivert) oli, sal pebre negre i roig.

Preparació:

Primer que tot posem una cassola amb oli al foc, salpebrem el coll de corder i el posem a la cassola, el rostim fins que quedi ben rosset.
Quant el tinguem el traiem del foc i el reservem.
En el mateix oli hi posem la ceba, el porro, el pebrot i la pastanaga tot tallat a bocins ben petits, sofregim a foc suau
Quan estigui ben cuit hi posem la tomata a bocins neta de llavors i pelada.
Deixem uns minuts, a continuació hi posem el vi, deixem que s’evapori
Ara és el moment de posar-hi el corder, la fulla de llorer, les rames d’herbes, el brou i les patates “esqueixades”
Tapem i deixem coure a foc suau fins que estigui cuit (uns 3/4 d’hora)
Si cal, afegim més brou.
Netegem i tallem les carxofes a quarts, les fregim, i al final de la cocció les incorporem a la cassola.
Servim ben calent

També es pot fer amb cuixa o espatlla a bocins.
Desitjo que us agradi!!