Ingredients per a 4 persones:

8 calamars mitjans
Uns musclos i unes petxines, per decorar
300 gr de carn picada (De pollastre, porc i vedella)
4 cebes mitjanes
2 o 3 alls
1 tomata ratllada
1/4 litre de brou de peix
200 ml de vi blanc
Una picada (4 alls fregits, 2 llesques de pa fregides, 10 o 12 ametlles torrades, julivert i uns filets de safrà )
Oli d’oliva

Preparació:

Netegem els calamars (O bé que els netegin a la peixateria).
Tallem les potes a bocins petits (reservem).
Tallem les cebes i els alls molt fins (en reservem la meitat) i l’altra meitat ho posem a una cassola amb oli d’oliva.
Quan està mig cuit hi posem la carn picada i ho deixem coure un quart d’hora.
A continuació, hi posem les potes dels calamars i la tomata ratllada.
Ara és el moment de fer la picada (En posarem la meitat al la cassola).
Quan estigui tot molt cuit omplirem amb aquest farcit els calamars (amb l’ajut d’una cullera petita), tot i que no els omplirem del tot.
Els tanquem amb un escuradents (els reservem).
A la mateixa cassola que hem fet el farcit hi tornem a ficar oli, hi posem la ceba i l’all que tenim tallat. Ho deixem coure 5 minuts, posem els calamars i baixem el foc.
Incorporem el vi blanc, el brou (posem-lo poc a poc) i la resta de la picada.
Deixem coure una bona estona (punxem els calamars amb un escuradents perquè no es rebentin).
Finalment, hi posem els musclos i les petxines (que s’obrin amb el suc).
Desitjo que us agradi!!