Som en temps de Quaresma i els bunyols son típics d’aquests dies. Hi ha infinitat de receptes, però jo des de fa molts anys sempre he fet aquesta, a veure si us agrada!
Amb aquesta quantitat en surt uns 40.

Ingredients:

250 grs. de farina de rebosteria.
80 grs. de mantega.
250 ml. d’aigua.
3 ous
Oli per coure’ls  i sucre per espolsar-los.
Per la crema pastissera:
250 ml. de llet.
La pela de mig llimo (sols la part groga).
Mig bastó de canyella.
150 grs. de sucre.
40 grs. de farina de blat de moro (Maicena).
3 rovells d’ou.

Preparació:

Començarem fent la crema pastissera, posem a bullir la llet amb la pela de llimó, la canyella i la meitat del sucre.
A part, desfem l’altra meitat del sucre amb els rovells i la “Maizena”
Quant bull la llet, es retiren la pell de llimona i la canyella, i hi afegim la barreja dels rovells sense deixar de remenar-ho, ho posem al foc fins que espesseixi. (reservem).
A continuació posem al foc un bol amb l’aigua i la mantega, quan comenci a bullir, hi tirem de cop la farina i remenem fins que es faci una bola espesa.
Traiem del foc i anem afegint d’un en un els ous, tenint en compte que fins que no s’hagi absorbit un no hi tirem l’altre.
Quant tinguem aquesta massa feta, hi anem incorporant a poc a poc la meitat de la crema (freda) que hem fet.
Quant ho tinguem ben barrejat, posem una paella al foc amb força oli, i quan estigui ben calent, hi tirem porcions de la massa de la mida d’una nou (va molt be fer-lo amb dos culleres de postres).
Deixem coure els bunyols una mica “rosets”, en treure’ls els deixem damunt de paper absorbent i hi tirem sucre per damunt!
Desitjo que us agradi!!