És un plat exquisit que necessita un bon temps de cocció però alhora es fa quasi bé sol!!

Ingredients:

Per 4 persones:
4 cuixes d’ànec
2 cebes
1 porro
2 pastanagues
1 rama d’api
2 grans d’all
2 tomates
30 gr. de mantega
El suc de 4 taronges
1 culleradeta de mel
1 copa de conyac
1/2 litre de brou
oli d’oliva, sal, pebre
I per acompanyar: bolets i 2 carxofes

Preparació:

Posem les 4 cuixes damunt una plata del forn, salpebrades i amb una mica d’oli d’oliva, la temperatura del forn 160 graus.
Quant estiguis “rossetes” incorporem totes les verdures tallades petites.
Baixem el foc a 110 graus (S’ha de coure molt lentament, entre 1 i 2 hores)
Passat aquest temps incorporem la copa de conyac i al cap d’una estona el suc de 3 taronges. Ho deixem una mitja hora més.
A part pelem i tallem a bocins petitets l’altra taronja i la posem a coure amb la mantega, la mel i el brou.
Ara traurem l’ànec del forn i passem totes les verdures per un colador xinès.
Ho posem tot dins una cassola (les cuixes, el suc de les verdures i el brou amb la mel ), ho tapem i ho deixem coure fins que estigui tendre (Si cal, afegirem més brou).
A part fregim les carxofes a talls fins, també els bolets i els afegim a la cassola !!
Si podeu fer-lo d’un dia per l’altre es més boooo!!!
Desitjo que us agradi i que us animeu a fer-lo!!